REGISTRE SANITARI
Obtenir el registre sanitari és el primer pas obligatori per iniciar una activitat . T’indiquem tots els tràmits per obtenir-lo: documentals i d’instal·lacions.

Qui ha de sol·licitar el registre sanitari?
El registre sanitari per a empreses alimentàries s’ha de sol·licitar obligatòriament abans d’iniciar qualsevol de les activitats següents: elaboració d’aliments, emmagatzemament d’aliments, distribució d’aliments, empreses dedicades a la importació i exportació d’aliments, etc.
Les empreses dedicades a la producció primària de productes de terra, frescos i sense manipular no estan obligades a la tramitació del registre sanitari. Tampoc hi estan obligats els comerços minoristes que no venen a terceres empreses fora del municipi.

A què fa referència?
El registre sanitari implica el compliment de l’actual normativa tècnica i sanitària de la UE. Està regulat pel Reial Decret 191/2011, del 18 de febrer.
Cal tenir-lo present cada vegada que es dugui a terme un projecte nou o quan es realitzi una modificació en les instal·lacions destinades a l’emmagatzemament o a la manipulació d’aliments.
El seu objectiu és protegir la salut pública i els interessos dels consumidors, facilitant així mateix el control per part de les empreses, establiments i productes.
Preguntar a un tècnic. T. 661761905.
Requisits
Per obtenir el registre sanitari és fonamental garantir les millors condicions d’higiene en una empresa i, per a tal efecte, el més recomanable és fixar unes mesures bàsiques d’higiene i un sistema de gestió de seu tractament.
És obligatori implantar un sistema d’autocontrol APPCC que s’encarregui de garantir la seguretat dels aliments: control de l’aigua, formació dels treballadors, control d’instal·lacions i equips, neteja i desinfecció, control de plagues, tractament i proveïdors, garantir unes bones pràctiques d’higiene, realitzar una anàlisi de perills i punts de control, etc.
És fonamental per a la seva obtenció, els acabats de la indústria i també que els materials utilitzats es puguin netejar amb facilitat i eliminar, així, la brutícia que s’hi acumuli. Cal assegurar, també, que l’aigua utilitzada compleixi la legislació corresponent.
Quan triga l’obtenció del número de Registre Sanitari?
No tenim un temps concret per a l’obtenció del número de Registre Sanitari, però acostuma a trigar al voltant d’uns 30 dies des de la seva petició, amb un termini màxim de 3 mesos per a les autoritats sanitàries.
L’empresa encarregada d’emetre el Registre Sanitari és AESAN (Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició), després que les autoritats sanitàries hagin realitzat una inspecció a les instal·lacions per garantir que compleixin les condicions higièniques sanitàries necessàries.

Sol·licita informació sobre el registre sanitari sense compromís
Formulari de contacte
No dubti a consultar-nos els seus dubtes, ens posarem en contacte amb vostè el més aviat possible.