REGISTRE SANITARI

Obtenir el registre sanitari és el primer pas obligatori per iniciar una activitat . T’indiquem tots els tràmits per obtenir-lo: documentals i d’instal·lacions.

Imagen Registro Seguridad Quién debe solicitar el registro sanitario

Qui ha de sol·licitar el registre sanitari?

El registre sanitari per a empreses alimentàries s’ha de sol·licitar obligatòriament abans d’iniciar qualsevol de les activitats següents: elaboració d’aliments, emmagatzemament d’aliments, distribució d’aliments, empreses dedicades a la importació i exportació d’aliments, etc.

Les empreses dedicades a la producció primària de productes de terra, frescos i sense manipular no estan obligades  a la tramitació del registre sanitari. Tampoc hi estan obligats els comerços minoristes que no venen a terceres empreses fora del municipi.

Imagen registro sanitario ¿A qué hace referencia?

A què fa referència?

El registre sanitari implica el compliment de l’actual normativa tècnica i sanitària de la UE. Està regulat pel Reial Decret 191/2011, del 18 de febrer.

Cal tenir-lo present cada vegada que es dugui a terme un projecte nou o quan es realitzi una modificació en les instal·lacions destinades a l’emmagatzemament o a la manipulació d’aliments.

El seu objectiu és protegir la salut pública i els interessos dels consumidors, facilitant així mateix el control per part de les empreses, establiments i productes.

Preguntar a un tècnic. T. 661761905.

Requisits

Per obtenir el registre sanitari és fonamental garantir les millors condicions d’higiene en una empresa i, per a tal efecte, el més recomanable és fixar unes mesures bàsiques d’higiene i un sistema de gestió de seu tractament.

És obligatori implantar un sistema d’autocontrol APPCC que s’encarregui de garantir la seguretat dels aliments: control de l’aigua, formació dels treballadors, control d’instal·lacions i equips, neteja i desinfecció, control de plagues, tractament i proveïdors, garantir unes bones pràctiques d’higiene, realitzar una anàlisi de perills i punts de control, etc.

És fonamental per a la seva obtenció, els acabats de la indústria i també que els materials utilitzats es puguin netejar amb facilitat i eliminar, així, la brutícia que s’hi acumuli. Cal assegurar, també, que l’aigua utilitzada compleixi la legislació corresponent.

Quan triga l’obtenció del número de Registre Sanitari?

No tenim un temps concret per a l’obtenció del número de Registre Sanitari, però acostuma a trigar al voltant d’uns 30 dies des de la seva petició, amb un termini màxim de 3 mesos per a les autoritats sanitàries.

L’empresa encarregada d’emetre el Registre Sanitari és AESAN (Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició), després que les autoritats sanitàries hagin realitzat una inspecció a les instal·lacions per garantir que compleixin les condicions higièniques sanitàries necessàries.

¿Cuánto tarda la obtención del número de Registro Sanitario?

Sol·licita informació sobre el registre sanitari sense compromís

Formulari de contacte

No dubti a consultar-nos els seus dubtes, ens posarem en contacte amb vostè el més aviat possible.