SEGURETAT ALIMENTÀRIA

S Si elabores aliments, és fonamental que garanteixis la màxima seguretat alimentària dels teus productes. Perquè la seguretat dels teus clients i la reputació del teu negoci importa molt i perquè així obliguen les normes de la Unió Europea.

Per tant, si disposes d’una empresa alimentària, és imprescindible que implantis els sistemes adequats que garanteixin la seguretat alimentària. Tant a Espanya com a la resta de països europeus, qualsevol tipus d’empresa que es dediqui al sector de l’alimentació ha d’aconseguir garantir la màxima seguretat alimentària.

No solament els restaurants, sinó qualsevol tipus d’empresa alimentària que estigui relacionada amb el transport, l’emmagatzematge, la producció o la venda d’aliments.

Existeixen diferents normes que marquen les pautes a seguir i són de gran ajuda per conèixer cadascun dels requisits que has de tenir en compte, com els sistemes APPCC o BPH.

imagen seguridad alimentaria fabrica de alimentos

Què és la seguretat alimentària?

En realitat, ens referim a innocuïtat alimentària, i es refereix a les condicions i pràctiques que preserven la qualitat dels aliments per prevenir la contaminació i les malalties transmeses pel consum d’aliments.

Són molts els perills que poden afectar directament els aliments en el transcurs d’una cadena: físics, químics, microbiològics. És fonamental que una empresa controli el perfecte estat dels seus productes i si són saludables.

Per tant, és important portar un control en planta i posar atenció en totes les possibles causes que puguin posar en perill el bon estat d’un aliment. En molts casos, és necessari, inclús, canviar les instal·lacions si no garanteixen les millors condicions per a la fabricació.

Preguntar a un tècnic. T. 661761905.

La importància dels APPCC

L’APPCC es mostra com el requisit més important per garantir la màxima seguretat de fabricació. S’encarrega d’analitzar els possibles riscos a què es poden enfrontar els aliments i és, sense dubte, el sistema més utilitzat per les empreses alimentàries. L’APPCC és el sistema de prevenció més important que existeix.

A manera d’exemple, l’APPCC inclou punts bàsics:

  • Neteja i manteniment de les instal·lacions.
  • Manteniment de les instal·lacions.
  • Controls de possibles plagues.
  • Formació del personal.
  • Inspeccions en planta.
  • Emmagatzematge, distribució i transport.
  • Gestió dels residus.
La importancia de los APPCC

Què fem a Proacciona per garantir la seguretat alimentària de la teva empresa?

Experiència tècnica en sales (DOS PARÀGRAFS QUE, PER A MI, NO TENEN  SENTIT, A L’ESQUERRA)

imagen seguridad alimentaria Asesoramiento continuo

Assessorament continu

Visites periòdiques.
Experiència tècnica en sales d’elaboració.
Enfocament al client Pyme.
Formació en seguretat alimentària.

imagen seguridad alimentaria Inspecciones oficiales

Inspeccions oficials

Acompanyem en inspeccions oficials.
Assessoria davant d’auditories de clients.
Gestió de les reclamacions dels clients.

imagen seguridad alimentaria Implementación del sistema APPCC

Implementació del sistema APPCC

Fitxes tècniques de productes.
Comprovació del Diagrama de flux.
Comprovació de perills i determinació de mesures preventives.
Límits crítics i accions correctores.
Seguiment sistema de documentació i registre.

imagen seguridad alimentaria proceso productivo

Procés productiu

Especificacions de producte.
Desenvolupament de producte per a la indústria alimentària.
Envasat del producte.
Límits crítics i accions correctores.
Gestió de càmeres i rotació de productes.

imagen seguridad alimentaria Mediciones, Análisis, Mejoras

Mesuraments. Anàlisis. Millores

Auditories internes.
Verificació d’equips de mesures i vigilància.
Anàlisi de producte. Laboratori d’anàlisis.
Gestió de producte no conforme.
Accions correctives.

Pren les mesures necessàries i garanteix la màxima qualitat dels teus aliments.

Formulari de contacte

No dubti a consultar-nos els seus dubtes, ens posarem en contacte amb vostè el més aviat possible